Trenger du en skikkelig GOD oppskrift på boller? På 17. mai er det boller, saft, pølser og is som gjelder! Jeg tror dette er verdens beste boller – sier jeg helt uten å blunke;) Baking har aldri vært helt min greie, men denne bolledeigen blir alltid god.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7zoIeyRWEAItKPQ0FB9VY1LB51FWozS86j6jgT8J1ZpmlAva5lIQfgITx2ePRSr64q4rXty3Dhqkp6Pj6Hfqlws7LdFbLCRek9hJifj-lF-TuhhM2e2Ge6IVrGzNO9n3jmeiYtuq0jbI/s1600/thumb_DSC_0055_1024.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiO4xiSlqUnZB42DJpjLDPQWBQYmHgd_53Qjj3_mfaj3kT61z1gXWskBT82-79cztMqtjicF6_Cdx02ZvsBFTrDJ0ko3VKRJj1sAtZGeO4_m5VNj56ijVYswzuexJP1HSdTC8NPR01bZQ/s1600/thumb_DSC_0048_1024.png)
- 1 liter melk
- 300 gram smør
- 250 gram melis
Smelt smør og varm opp melk og melis til 37 grader!
- 50 - 100 gram gjær
- 0,5 teskje kardemomme
- 1 - 1,2 kg hvetemel
Ha deretter gjær i den varme melken, og bland alt sammen. Start med 1 kilo hvetemel. Deigen skal være litt klissete, men fast.
Heves i 45 minutter i ovnen på 40 grader. Mens deigen heves legg 200 gram smør og 200 gram brunt sukker i en bolle på benken.
Sett ovnen på 230 grader
Når deigen er ferdig hevet kan du lage boller, skolebrød og skillingsboller. Hva enn du måtte like best:)
For å lage skillingsboller skjevler du ut store rektangler, på størrelse med et stekebrett. Bland smør og brunt sukker sammen, og smør det i et tynt lag over deigen. Ha kanel over hele. Rull sammen og legg en og en skillingsbolle på et stekebrett.
Etterheves i ca. 15-20 minutter.
Steking
Boller stekes i 10 minutter på 240 graderSkillingsboller stekes i 12 minutter på 220 grader
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgG4WAsm3sTyCqkbr9Kuuck_Gb7cys_zPjF54LasrmQvp0o8QKCjy79Q96qQH5bykDH1fhnx7rDy7Y0b94bjBl-jDVk9zkX6D9wjx0o1fbO-8Ggrl996q1MUQvkoc41wuhk5XHQ_2o1y7Q/s1600/thumb_DSC_0063_1024.png)
Jeg vil ønske alle en riktig god 17. mai! Med eller uten verdens beste boller;)
-m
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar