tirsdag 8. juli 2014

MURSTEINSVEGG PÅ 1 - 2 - 3 (KANSKJE 4)

- Nytt og gammelt i skjønn forening -Når noe gammelt kan restaureres og bevares, ja da er det ekstra spesielt å oppdage at det er mulig i sitt eget hjem, vårt hjem. Vi visste ikke hva vi ville finne da vi begynte å fjerne alt pusset rundt pipa, pipa som er mellom stua og kjøkkenet. Hele muren var bygd opp av teglstein, OG den kunne bevares! Jeg hadde mine store tanker og idéer om hvordan det skulle se ut, men én ting er å tenke det, en annen ting å komme med sine tanker til andre - forståelig. Vi skjønte raskt at det ikke var mulig for oss å gjøre denne jobben selv pga brannsikkerheten. En murer kom og han catcha kjapt hva denne trønderfrua ville ha. Det tok han to dager, og mursteinsveggen ble akkurat så perfekt som jeg hadde tenkt i mitt lille hode!


1- 2 - 3:

Mureren startet med å fjerne resten av pusset som vi ikke hadde fått av. Han brukte saltsyre, et middel som er ekstremt sterkt. Det er ikke å anbefale og holde på med om du ikke har gjort det før. Han måtte tette fem(!) brannfarlige pipehull og byttet ut noen teglsteiner som var ødelagte før han kunne begynne å fuge.
Deretter påførte han marmorpuss. Marmorpuss er nøkkelen for å få det så hvitt og lyst. Han dekket alt og vasket frem én og én murstein. Litt ujevnt for at det ikke skulle se så stramt ut. Da får man akkurat det rustikke preget som vi fikk. Sammen med den stilrene ovnen, det kalde gulvet og den varme mursteinsveggen ble uttrykket her hjemme som vi ville ha det, om ikke enda bedre.

En mursteinsvegg er noe alle kan få, både i gamle og helt nye hus. Det selges teglstein på finn.no for en rimelig penge. Det er bare å finne riktig murer. Husk at dette må gjøres av fagfolk! 

Lykke til, og er det noe mer dere lurer på er det bare å stille meg spørsmål.

Marthe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar