torsdag 30. januar 2014

Hjemmelaget pizza

Mannen lager verdens beste hjemmelagde pizza. Ingen over, ingen ved siden! Syltynn bunn med velsmakende garnityr. Det er lettvint og enkelt, alle klarer det. Det aller første han serverte meg da vi møttes var pizza. Helt fantastisk!

For å lage sprø, tynn bunn MÅ du kjøpe deg pizzastein. Det er et must for å få en skikkelig god bunn! De selges på Jernia for en slikk og ingenting. Kjøp med en pizzaspade i samme slengen så vil det gjøre ting enda enklere.


Vi starter med deigen.


Ha alt i en kjøkkenmaskin og elt på en lav hastighet. Hold igjen litt av vannet og all oljen. Oljen skal i helt til slutt. Deigen skal eltes i ca 8 minutter. Spe på med vann om deigen er for tørr. Når deigen løsner fra bollen heller du inn oljen i en tynn stråle. Da blir deigen glatt og smidig. La den heve i ca. en time.  Når deigen er ferdig hevet baker du den ut. Bruk bare hendene. Unngå å kjevle, om du klarer det.


Det er mest vanlig med rød pizzasaus, men hvit saus bør dere prøve. Denne oppskriften går til 8-9 pizzaer. Sausen er det lurt å lage i forkant. Da får den satt seg skikkelig og smaker enda bedre. Ha et tynt lag med sausen på deigen. La det være en centimeter på kanten slik at du får en skikkelig skorpe.


Så over til garnityret. Det er mye som passer på pizza. Vi pleier å ha serranoskinke, pesto, hvit saus, ulike oster, masse deilige friske urter, marinert kylling, scampi, artisjokk. Det er et hav av muligheter. Det skal ikke mye garnityr på denne pizzaen. Prøv deg frem så finner du ut hva du liker best. Ferske urter er kjempelurt å ha i hus! Less is more.Bunn
Tynt lag med hvit saus

Garnityr
Raspet ost - her skal det ikke brukes mye
Raspet parmesan
Rødløk
Marinert kylling
Pinjekjerner
Smør med olje rundt på kanten før steking. Da blir den ekstra sprø. Her kan du lage deg en fin olivenolje-marinade i forkant. Ha 1 dl olivenolje på et glass og ha oregano, timian eller basilikum i. La det ligge i vannbad på ca 70 grader. Etter et par timer har du en smakfull olivenolje.

Etter steking
Ruccola
Salt
PepperVelbekomme!

MARTHE

7 kommentarer:

 1. Mmm....dette hørtes godt ut :) Jeg er ikke så glad i den "røde" sausen, og liker den hvite bedre. Så denne må prøves :)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Mmmm, den så fantastisk god ut!!
  Elsker slike tynne bunner ♥
  Men de andre i huset skal ha American Style - masse topping, tykk bunn og masse ost:(

  Ha en fin fin kveld:)

  SvarSlett
 3. Dette så kjempegodt ut!:)

  Ha en fin helg,
  Klemmer

  SvarSlett
 4. Anonym1/31/2014

  Så god den såg ut:)god helg til deg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 5. Anonym1/31/2014

  Tusen hjertelig takk for at du deler oppskrift på pizza med oss lesere.
  Den ser virkelig god ut.
  Har kun laget pizza stekt i den store formen i ovnen.
  Denne skal jeg prøve lage så snart når jeg har fått kjøpt meg pizzasten.
  Hilsen Solveig

  SvarSlett
 6. Mmm, det så virkelig godt ut! Skal spare oppskriften til en anledning :) Takk for tipset om pizzastein! Kanskje noe man burde skaffe seg, ja! Jeg visste ikke at man kunne putte det i vanlig stekovn? Det er jo genialt! :) Kos deg på tur! Klem!

  SvarSlett
 7. Og DER lagret jeg den oppskriften. Takk for at du deler!
  Vi har fast hjemmelaget pizza på fredager, og nåde meg og Mr. Sunhome om vi foreslår noe annet. Med årene har vi perfeksjonert oss på bunn, saus, topping og tilbehør, og kan, ganske ubeskjedent si at vi lager helt vilt gode pizzaer. Haha, må rette opp å si at det er i alle fall det vi får høre av gjester. Det startet i sin tid med det jeg i dag kaller "sofa-pizza", du vet da kanten rundt var så stor som en hel sofarygg. Så har bunnene blitt tynnere og tynnere, og alt det andre så mye bedre og mer smakfullt. Vi har noen favoritter, men kommer stadig opp med noen nye vrier på innhold. Det er rett og slett GØY å lage pizza i dag, sammenlignet med tidligere år.
  Og nå skal jeg teste ut deres! Morsomt!

  Håper du har fine dager, Marthe!
  God klem,
  AW

  SvarSlett