søndag 25. september 2011

Jeg maler igjen!

Jeg vegrer meg egentlig til å vise dere hva jeg holder på med, for jeg aner virkelig ikke når jeg blir ferdig. Det går litt tregt om dagen, kan man vel mildt sagt si;) Trappa ble malt for leeenge siden. Fra badstulook til dyp grå. HER kan dere se hvordan trappa så ut før.


Før vi visste om vi skulle fortsette med renoveringen oppover eller nedover ble det lagt på is. For de som ikke vet det så har vi totalrenovert 1. etasje som har stue og kjøkken. Da jeg ble gravid hadde vi ikke så mye valg og måtte begynne å bevege oss oppover, der soverommene er. Vi må ha ett rom til der oppe pga babyen som kommer i mars.

Så nå holder jeg på å male nedover for at det skal se greit ut. Vi har ikke revet noe så her er det gammelt panel som går fra gult til fargen Chi. Jeg maler tak, vegger og lister i samme farge.


Der det store stygge hullet er har vi en kaldbod hvor det oppbevares ved, sentralstøvsuger og tomflasker. En kjempepraktisk bod altså. Det skal være en dør til der.

Jeg skal male gulvet. Det er vel det jeg er mest spent på. Jeg har aldri malt parkett før. Heldigvis finnes det så mange fine blogginnlegg hvor det forklares hvordan det skal gjøres, men jeg spør dere likevel.
Tror dere jeg må pusse parketten veldig mye, eller holder det å 'rubbe'? Tips mottas med takk:)


Det er godt å komme i gang igjen!

14 kommentarer:

 1. Skal ikke jeg komme med noen formeninger om hvor mye sliping/rubbing som skal til. Men mal minst 3 strøk:)
  Trappen som jeg malte (http://frueninord.blogspot.com/search/label/Trapp), besto av belegg og gulnet lakket furu. Vasket bare med salmiakk vann, deretter 3 strøk:)
  Lykke til, flinke deg:)
  Husk å slapp av litt innimellom og da:)

  SvarSlett
 2. Jeg har aldri malt gulv selv, men etter hva jeg har lest, bør dere nok pusse godt ned først. Å pusse er kjedelig, men det må vel kanskje til for at malingen skal hefte godt nok. Er det du som skal male selv? Gulvmaling bør man vel holde seg unna når man er gravid...

  Vi var på Karius og Baktus i dag. Moro for snuppene! :)

  SvarSlett
 3. Vi har malt på alle slags gulv, laminat-parkett-tregulv, alt går;-)vi malte m oljemaling før vi flytta inn slik at gassene kunne leve sitt liv uten at vi bodde der. Du som er gravid må jo ikke male m oljemaling...vi vaska vanlig først og hadde 3 strøk....lykke til!!
  Klem Bodil

  SvarSlett
 4. æsj, det var jeg faktisk ikke klar over. Jeg bare tenker at all maling er uten skadelige stoffer. Da må nok mannen trå til. Heldigvis er det ikke store biten;) Takk for at dere sier i fra:)

  SvarSlett
 5. Anonym9/25/2011

  Det er jo helt utrolig hva "litt" maling kan gjøre.. Vi skal til å male lakkert furutrapp selv, så driver å leser meg opp på det planet:)

  Lykke til.. gleder meg til å se hvordan det blir:)

  SvarSlett
 6. Hei hei!
  Tenkte jeg skulle stikke innom her, siden du kommer på bloggtreffet og greier.

  Jeg er Maia og er med og arrangerer bloggtreffet, det er jeg som styrer og ordner med sponsorer og goodiebags :) Så vet du det!

  For en herlig blogg du har! Jeg legger meg til som følger med en gang.

  Syns du er flink som gyver løs på en såå stor oppgave! Blir spennende og følge med :)

  Fabelaktig start på uken til deg!
  Klem

  SvarSlett
 7. Anonym9/26/2011

  Her er jeg igjen. He he.
  Ja jeg selger vet du. Noe du kunne tenke deg? Si fra om farge og evt. størrelse så ordner jeg.
  Vi høres : )

  SvarSlett
 8. Så fint det blir!!
  Å male gulv er nok en stor jobb, men det finnes mange gode råd! Jeg vet min venninne, fru fly, har malt gulv. Sjekk bloggen hennes:)

  Ha en fin natt!!
  Klemmer fra Silje

  SvarSlett
 9. Hei!! Jeg så kommentaren din om Zalo flasken først nå, den hadde havnet i nettsøppel...;/
  Det er selvfølgelig greit at du låner bildet mitt om det fortsatt er interessant;)

  Jeg har malt gulv, og har god erfaring med det;)Jeg har malt laminat (som er enda glattere enn parkett) og har IKKE rubbet. Jeg har bare vasket det grundig med rødsprit og skuresvamp, deretter grunnet med Jotun sperregrunn og malt to-tre strøk med Trestjerner Gulvmaling. Den er vannbasert og veldig sterk, lukter lite og tørker fort;) Easy-peasy, og flott resultat!

  Lykke til;)

  SvarSlett
 10. Du er jammen flink!:) Maling er ikke min sterke side..
  Jeg har lite peil på å male gulv, men det blir nok veldig fint! Synes det er kult med malte gulv.

  Vet ikke om jeg har skrevet det før, men gratulerer med graviditeten:)

  SvarSlett
 11. Så flink du er :)

  Jeg har faktisk malt gulv selv i dag. Driver å pusser opp kontoret til kjaere. Der er det derimot et gammelt tregulv (lakkert). Må innrømme at jeg ikke gadd å pusse engang. Jeg vasket med salmiakk bare. gikk fint som bare det :)

  Det er ingen problem å male på parkett. Jeg anbefaler "Trestrerners" malingen. Den er kjempegod å male med og virker veldig slitesterk. Det skal holde å rubbe litt med fint sandpapir, deretter å vaske med salmiakk blandet i vann.

  Lykke til!

  Gleder meg til å se deg igjen neste helg :) Blir moro!

  klemmer fra meg
  Nina

  SvarSlett
 12. Trestjernes malingen er forresten vannbasert :) Noe som er en fordel siden du er gravid.

  SvarSlett
 13. Du er jo så flink! Jeg har noen gode råd til deg på et innlegg jeg laget for lenge siden. Jeg legger ved linken så kan du se hva jeg anbefaler om maling av gulv.
  Håper du kan ha nytte av noe av det. :)

  Gleder meg til å møte deg på bloggtreffet!

  Ønsker deg en fin onsdagskveld :)

  Klem,
  AW

  SvarSlett
 14. Tror jeg glemte å legge ved linken:

  http://anettewillemine.blogspot.com/2010/03/male-gulv-hvite.html

  SvarSlett