fredag 5. september 2014

Tandoori kylling

Alle har sin egen signaturrett. Det kan være alt fra en sprø italiensk pizza til en helstekt indrefilet av okse, en lun gulrotsuppe, en sterk viltgryte som har en eller annen hemmelig ingrediens i seg. Min sykt gode (so true) signaturrett har ingen hemmelige ingredienser eller er en rett jeg har funnet opp selv. Jeg stjal den rått og brutalt fra Trines Matblogg, og denne retten har mettet mange, mange mager. Indisk mat er noe av det aller beste jeg spiser og dere bør seriøst teste ut oppskriften til Trine. Jeg har ingen intensjoner om å prøve og forklare oppskriften bedre. Det jeg tar mer av er tandoori masala, chilipulver og garam masala. Dropp det om du ikke liker at det brenner i munnen, og hold deg heller til oppskriften. Jeg kan kanskje ikke kalle det min signaturrett når jeg har stålet den, men én ting er sikkert. Denne retten smaker helt himmelsk! Hva enn du skal gjøre i helgen, la det bli en god en:) Lag deilig mat til de rundt deg! • 5 dl matyoghurt
 • 1/2 kinesisk hvitløk (eller 3-4 fedd), revet
 • 1 ss revet frisk ingefær
 • 2-3 ss sitronsaft
 • 4 ss smeltet smør
 • 2-3 ts tandoori masala
 • 1 ts chilipulver
 • 1 ts garam masala
 • 1 ts tørket bukkhornskløver, knust i morter
 • 1/2 ts tørket korianderfrø, knust i morter
 • 1 ss finstrimlet frisk koriander
 • ca 1 ts salt
 • ca 800 gram kyllingfilet, i store biter (eller 1 kg kyllinglår)
 • Server raita og nan til
For mere detaljer om oppskriften ta turen inn til Trines oppskrift


Marthe

3 kommentarer:

 1. Jeg har testet ut hennes oppskrifter både når det gjelder indisk og asiatisk mat og må si at jeg mestrer bedre disse rettene enn mer typisk norske retter ;) Også så gode de er også da. Nam nam.

  Ønsker deg ei fin helg.

  SvarSlett
 2. Anonym9/09/2014

  Hei Marthe :)
  Håper du kan hjelpe, vad heter fargen dere har på veggen i stuen deres?
  Ønsker deg en fin dag!
  Linda

  SvarSlett
 3. Hei Linda. Fargen heter skumring, og den har fargekode S 1000-N :) Ha en fin dag du også:)
  Marthe

  SvarSlett