onsdag 27. mars 2013

Hjemmelaget müsli

Venninna mi, Tine, hadde med seg müsli på glass til meg da hun var hos meg sist. Den falt i smak og jeg måtte teste ut oppskriften i dag. Vi reiser på fjellet i påsken og da er det godt med müsli til frokost. Müsliblanding er perfekt når man skal være lenge ute og ikke helt vet når neste måltid blir. 


Du kan i grunn bruke det aller meste av korn, frø og nøtter. Jeg fulgte slavisk oppskriften fra Tine. 
4 korn blanding, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, pinjekjerner, gojibær, rosiner, tørkede bananer, honning og olje.
Gojibærene fås kjøpt på helsekostbutikker. De er fulle av vitaminer, mineraler og antioksidanter.


Bland alt sammen, bortsett fra rosinene og gojibærene. Ha oppvarmet olje og honning i. Her må du bare bruke så mye som du selv ønsker. Det blir søtere med mer honning, men desto mindre sunt. Deretter la jeg alt over et stekebrett og hadde det i ovnen på 150 grader i ca. 20 minutter. 
La blandingen avkjøles. Ha rosiner og gojibær i, og vips har du en fiks ferdig müsliblanding.


For å ikke skryte på meg i å være den aller sunneste så syns jeg det smaker veldig godt med mager vaniljekesam på. Tine, som er mye sunnere enn meg, bruker naturell youghurt;)


Vel verdt å teste ut! Lykke til :)4 kommentarer:

 1. Ser godt ut :)
  Et lite tips: dersom du følger akkurat den samme oppskriften, men putter oppi litt honning (bland det gjerne sammen i stekepannen, så kan du lage herlige musli barer :)Puttes 1t i kjøleskapet.


  God påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, tusen takk. For et supert tips. Det skal jeg teste ut. Greit å hive i seg når man er på farta. (som jeg veldig ofte er, hehe)

   Slett
 2. Dette så kjempegodt ut :)
  Takk for tipset og for at du deler oppskriften.
  Ha en fin påske.
  Klem fra Jeanette

  SvarSlett
 3. Mmm, så deilig:)
  Takk for tips!

  Ha fine påskedager ♥

  SvarSlett