mandag 15. oktober 2012

FRUKT ER SUNT

Vil dere bli med på et event arrangert av Nestlé og meg?


Du er superstressa, ungen hyler og du vet bare at han må ha noe i magen for å roe seg ned. Hva får han? Vanlig frukt? Smoothie? Bolle? Kjeks? Youghurt? Rosiner? Nøtter? Sjokolade?

Hva gir du som mellommåltid til ditt barn? Bruk gjerne Instagram og del det med oss: #barnifarta

Sammen med Nestlé, Astrid Valen-Utvik og Kjersti (Kjerstis Lykke) skal vi gjøre en liten crowdsourcing. Jeg vil vite høre hvordan dere løser dette og hva slags tanker dere som foreldre har.


Så og si alle foreldre gir barna sine mellommåltider og frukt er vinneren. I en undersøkelse gjort av Nestlé selv kom det frem at yngre foreldre har mye lettere for å gi bolle og at de eldre(30+) gir sunnere alternativer. Mens det igjen viser seg at de yngre er flinkere til å gi mellommåltid til barna sine enn eldre. Stemmer det?


 For dere som plukker med dere ferdigblandet frukt på butikken: 
Hva gjør at du velger den du velger? Er det pga tilgjengelighet, pris, økologisk, smak, varemerke? 


Jeg er en av de som plukker veldig kjapt med meg når jeg er i butikken, det meste i grunn. Uten å verken se på pris eller merke, men jeg ser etter om det er økologisk, for det vet jeg er sunt. Praktisk er nøkkelen for min del. Også passer jeg på at den er fra 6 måneder, for modellen og prøvekaninen på bildene er 7 måneder nå. Innimellom får 3-åringen også. Da plukker han selv. Hva slags kriterier han har, det aner jeg ikke.


Salget av ferdige mellommåltid har økt med 61% de siste to årene! Nestlé lanserte i september Min Frukt, som er en klemmepose med 100% frukt som er lettvint å ta med seg når man er på farta. Ja, eller når man kanskje er superstressa og barnet ikke er helt fornøyd. Den smaker godt, passe størrelse, praktisk og er selvfølgelig økologisk.


Er det noe du savner av mellommåltider i butikken?


Mats var godt fornøyd med denne posen, selv om det meste ikke kom i munnen.


Så tilbake til eventet:
Etter at denne crowdsourcingen er over ønsker Nestlé å samle sammen mammaer/pappaer som er i barselpermisjon for å diskutere hva vi har fått ut av dette.

 Eventet blir i Oslo i slutten av november. Har dere noen gode forslag på hvor det kan være? Hva skal til for at du hadde tatt turen? Ønsker du at det skal være helsesøstre der? Leger? Ernærings og kostholdseksperter? Vil dere ha smaksprøver? Kom gjerne med ønsker slik at vi kan skreddersy det for dere.

(jeg svarer dere direkte under hver kommentar)

20 kommentarer:

 1. Jeg ville gjerne vært med, men småtten er jo ikke gammel nok til å få mellommåltider enda da ;-)

  Jeg er heeelt grønn på kosthold for små, men har en intensjon om at det skal være sunt. Så gjenstår det å se om jeg klarer å gjennomføre det når den tid kommer. Som du sier, må det være praktisk, og jeg er IKKE typen til å stå og lage egen barnemat fra bunnen av. DET innser jeg at hadde røket første uka ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vel så viktig å være forberedt før man sitter midt oppi det. Jeg har skjønt det samme som deg, Lene. Helt håpløst å sette av tid til å lage hjemmelaget. Derfor er det ekstra viktig hva som ligger i butikkhyllene:)
   Mere info kommer etterhvert:)

   Slett
 2. Har prøvd det med egen mat, men det funket ikke for meg heller!:)
  Og i tillegg ville ikke hun ha maten jeg lagde, så da var det ikke så gøy å bruke så mye tid Ppå det akkurat:-S
  Blir spennede å se med nummer to:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Min første ville ikke ha noe av maten jeg lagde han heller. Så jeg har alltid vært sjeleglad for det jeg har funnet i butikkene. Jeg har ikke vært så veldig flink til å lage denne gangen heller så jeg er fortsatt sjeleglad for det jeg finner i butikkene:)

   Slett
 3. Hedda har vært veeeeeeldig glad i disse posene fra Ella's Kitchen. Spiste MYE av de. :) Nå går det i vanlig frukt og grønnsaker, det spises gjerne et eple, en banan OG en gulrot i løpet av ettermiddag/kveld. ;)

  Slike poser er supre å ha med seg på tur, vet ikke hvor mye prøving av hjemmelaget det blir denne gangen, men slike poser kommer vi helt sikkert til å kjøpe!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tilbakemelding, Vibeke. Jeg kjøpte også Ella's Kitchen sine veldig ofte. Felix får de posene om han er med på butikken og ser at jeg plukker med til Mats.
   (det blir ikke mere tid til overs andre gang, Vibeke....)

   Klem til deg

   Slett
 4. Veldig interessant og viktig tema! Jeg var helt avhengig av Ella's Kitchen til storesøster. Lillesøster har foreløpig fått smake fruktmos - både hjemmelaget (ok, en sjelden gang) og kjøpt på farten. Når jeg kjøper i butikken, ser jeg etter økologisk - og renest mulige ingredienser. Ofte henger jo disse to sammen også. Ønsker ikke unødvendige tilsettingsstoffer i barnematen. Og så ønsker man jo de beste varene som for eksempel at de bruker de beste oljene, ikke billige (og usunne) fettstoffer som palmeolje osv. Økologisk og rent, er altså mine viktigste kriterier :)

  Kjempefint innlegg med nydelige bilder av vakre gutten <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for svar! Det er fint å se at foreldre vil at barna kun skal ha det aller beste :)

   Slett
 5. Jeg vet ikke om jeg er helt i målgruppen din, da lillegutt fortsatt har det trygt og godt inni magen.. Men med tre dager til termin er det jo uansett snart tid for å tenke på disse tingene.
  Skal dog ikke bli med på instagram-utfordringen, for det er vel kanskje ikke helt passende å legge ut bilde av puppen...;-)
  Ang mellommåltid så kommer jeg nok til å prøve å gi økologidk der jeg kan, spesielt når det gjelder frukt/grønnsaker man spiser med skallet på. Har en forestilling om at det kanskje ikke er fullt like viltig når det kommer til ting som bananer og kiwi, hvor man tar skallet av. Men jeg regner med at en del trekker inn alikevel, så godt mulig at det bare er tull.
  Ferdigblandet vil jeg nok gjerne prøve, mn det blir nok litt dyrt i lengden (?) så det blir nok medt når vi er 'utpå'. En sjelden gang vil jeg nok kunne gi f.eks bolle også, men bare en sjelden gang..;-)
  Jeg kunne godt tenkt meg å være med på en event!!

  Nydelig body på gutten din forresten! Er det Hollys?

  SvarSlett
 6. Å herlighet så skjønn han er...
  Herlige bilder og herlig med frukt i farta!
  Jeg brukte mye fruktbeger fra Nestlè da mine var små. Nå går det mest i vanlig frukt, da de har fruktordning på skolen :)
  Lykke til med kampanjen.
  Klem May Helen

  SvarSlett
 7. Og, for et spennende prosjekt! Jeg kunne gjerne vært med på dette :)
  Her går det helt klart i frukt, kornblandinger eller knekkebrød dersom Lillegutt trenger et mellommåltid :)

  Søte gutten deres!
  Klemmer

  SvarSlett
 8. Høres veldig spennende ut og kunne ært interessant å være med på. Vesla er nå 8 mnd og vi ser økende behov for å ha med mat på farten. Disse klemmeposene er geniale og ligger alltid klare i stellebag. Hadde vært supert om det fantes slike med litt korn i også. Synes det er fint at det er fokus på økologiske varer i produktene.
  Cam

  SvarSlett
 9. Spennende prosjekt dette da. Og for en herlig liten gutt. Elsker heldrakten fra Holly´s by the way!
  Her tyr vi oftest til frukt, men av og til er bolle og en banan til også ganske godt, men det skjer ikke så ofte.

  Tusen takk for superkoselig kommentar inne hos meg.
  Jeg vet ikke hvorfor, men når jeg klikker meg inn på bloggen din fra profilen din,
  så kommer jeg ikke inn, så må google den eller skrive inn nettadressen for å komme hit. Merkelig...

  HEr har jeg nettopp kommet hjem fra bloggtreff. Veldig koselig! Synd jeg ikke fikk snakket med deg i Bergen.

  SvarSlett
 10. Så morro med en slik event! Jeg velger utifra hva snuppa faktisk liker(veldig kresen frøken) og hun syns nestle sine frukt beger og poser er best.

  Jeg kan faktisk si meg enig, for jeg syns at mange av de vi har prøvd rett og slett er sure! Det må jo også være sunt uten masse kunstig tilsettninger.

  SvarSlett
 11. Jeg bruker også smoothy i sånne pakninger hvis jeg er på farten og ikke har noe annet for hånden. Kjempepraktisk! Mine preferanser går først og fremst på erfaringer, for i starten tok jeg bare med meg noen. Men ettersom jeg har erfart at de med jordbær og blåbær lager flekker jeg ikke får av (for det grises jo gjerne veldig)j så kjøper jeg kun de grønne og gule. Jeg har ikke noen favorittmerke.
  Det eneste jeg synes virker usunnt med disse er holdbarhetsdatoen. De varer jo i evigheter, og min magefølelse sier at det ikke er helt bra. Eller hva tror du? Vanlig frukt, som jeg som oftest gir holder seg jo kortere jo sunnere de er.

  Så må jeg tilføye hvor utrolig nydelig den lille modellgutten din er. Hollys er storfavoritten her. Og jeg har vel kanskje hatt 20 pysjer til nå, og min lille Ludvig er kun 1 år :)

  Ha en skjønn helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Carine,

   jeg skal få Nestlé til å svare på hvorfor holdbarhetsdatoen er som den er.

   Jeg elsker Hollys!!!

   Slett
 12. Så fantastisk nydelig han er ;-) Med en gutt på to år og en jente på 8 måneder, er vi avhengig av ting som er litt praktisk innimellom. Både storebror og lillesøster er veldig glad i smoothie, så vi kjøper som regel inn hver eneste uke. Storebror får den med seg til ettermiddagsmåltidet i barnehagen ( et litt bedre alternativ til joggurt synes jeg ) og lillemor får den til lunch innimellom her hjemme. Begge barna likte veldig godt den nye Smoothien til Nestle, men etter at prisen plutselig steg fra 10 til 15 kr pr Smoothie stoppet vi å kjøpe den. Når det finnes like gode alternativer som koster litt mindre og smaker like godt, kjøper vi heller det. Derfor går vi stortsett for Hipp sin. Ellers, så liker jeg best å lage hjemmelaget mat og har gjort det til begge to helt fra starten av. Både fordi jeg liker å vite hva de får i seg, og fordi jeg synes hjemmelaget mat har en helt annen smak en barnemat på glass. Jeg lager jo mat fra bunnen av til meg og min kjære, så hvorfor skal jeg ikke lage til barna ? Det er jo så enkelt å koke opp litt grønnsaker og blande med den typen kjøtt eller fisk som man har til middag den dagen. Jeg opplever også at begge barna spiser mye bedre når de får hjemmelaget mat, så da er egentlig valget enkelt. Jeg tenker også litt på det som Carine over her sier om holdbarhetsdatoen, og kunne gjerne tenkt meg å høre mer om det!

  SvarSlett
 13. en fantastisk herlig gutt og skjønne bilder. Nå er det en stund siden jeg hadde småtasser, minsten er 4 nå, men husker det gikk mye i frukt og fruktpure fra Nestle.

  SvarSlett
 14. Jeg har nok store planer om at det blir innført litt smoothie og frukt som mellommåltid. Hadde vært flott med ernærings og kostholdseksperter til fordel for helsesøster. Tips til hva man kan f.eks kan lage selv, og hvordan man kan oppbevare ting om man er på farten (som gjerne småbarnsmødre i permisjon er. Gleder meg til et spennende event!

  SvarSlett
 15. Heihei.
  Er muligens i tregeste laget med tilbakemelding, men tenkte jeg bare skulle linke til en eplepureoppskrift jeg mekket sammen for halvannet årvsiden, da var supersnupp drøyt 6 mnd, og elsket det.
  Skal sies at vi hadde tilnærmet ubegrenset tilgang på frukt:)
  Frueninord.blogspot.no/2011/05/eplepure-til-spebarn.html
  Ha en fin kveld og ny fin uke!
  Klemklem, Fruen i Nord

  SvarSlett