tirsdag 18. januar 2011

Barneoppdragelse på papir..

I vårt lille familieliv merkes det veldig godt at den berømte 2-årstrassen er på god vei! Sint, sur, sta, streng, høylytt, grinete, sutrete... U name it! For å ikke utlevere alt for mye av min sønn må jeg si at dette ikke er et stort problem, men som en normalt bekymret mor (jeg håper ikke at det bare er jeg som er hysterisk) som ønsker det beste for sine barn har jeg nå kjøpt et par bøker som skal hjelpe meg på veien.. Er vel bare sunt å høre med andre om råd?

Den ene boken er Foreldrehjelpen skrevet av Egil Launes og Knut Halfdan Svendsen og De Utrolige Årene av Carolyn Webster-Stratton.Er det noen som har lest de? Flere som kjenner seg igjen?
7 kommentarer:

 1. Det er nok alltid greit å snappe opp litt tips :)
  Men som regel etter å lest slikt tror jeg vi heller får bekreftelse på at det vi gjør er bra ..og det er jo en god følelse..

  Gled deg til viltre hormoner når de kommer i tenårene..he he :)

  Og ja,kjenner meg igjen..og det er helt normalt :)

  God onsdag til deg.

  Klem Martha.

  SvarSlett
 2. Hehe, velkommen til mange år med trass. Vi har hatt en eller annen form for trass de siste 4 årene så vi kjenner oss definitivt igjen. De utrolige årene har vi og, men jeg må innrømme at jeg har ikke lest så mye i den. Jeg har vel i årenes løp lært å takle ungene på den måten som passer oss best, og å gjøre det etter boka passer ikke alltid best. Men det er utrolig greit å få noen tips og triks. Men hver alder, sin sjarm.
  Koselig blogg du har her, forresten. Jeg er ny leser og skal kose meg med å lese mer her. Legger den og inn på blogglisten min. Ha en fin dag. Klemmer.

  SvarSlett
 3. Skader aldri å lese og høre på andre råd innimellom.. Jeg har jo ikke barn, men jeg er rimelig sikker på at jeg kommer til å kjøpe alle bøkene som finnes når den tid kommer:)

  SvarSlett
 4. Greit å høre på råd og tips, ja! Men ta til deg det du føler er rett og riktig - barn er jo så forskjellige, og det er vi voksne også. Noe som funker for noen, funker ikke for andre.
  Mitt beste råd er vel å være konsekvent på de viktigste tinga (og hva det er, må jo dere bestemme..) og så overse småting. For et barn må få utfolde seg, samtidig som han trenger grenser.
  Og det er helt naturlig med skrik, skrål, trass, surhet, osv;) Sånn er det hos alle!

  SvarSlett
 5. Anonym1/21/2011

  ma sjekke:)

  SvarSlett
 6. Det er godt å høre at det ikke bare er jeg. Som dere skriver er det en god dose med råd og tips som er viktig, men til syvende sist må vi som foreldre styre veien selv:)

  Marthe

  SvarSlett
 7. Anonym2/20/2011

  hei,

  eg god bok om sunn barneoppdraglese er sunnt for alle foreldre uansett hvor mye "erfaring" de har. De utrolige årene bøkene er en bok som blir brukt av skoler, barnehager over hele landet. PPT-tjenesten og andre blir opplært i dette og lærer det videre til annsatte i b.hage og skole. Anbefaler alle foreldre til å skaffe seg denne boken, lese og være forberedt på nye utfordringer. LYKKE TIL:) Hilsen fast bruker av boken hjemme og i jobb

  SvarSlett