onsdag 15. desember 2010

Fattighuset - vil du hjelpe?

Det er mange av oss som teller dager og gleder seg utrolig mye til jul. Er du en av de? Jeg storgleder meg og det vet jeg at resten av familien min også gjør, men det er mange, altfor mange, som ikke tenker på jula som noe hyggelig. Jeg har tatt meg den frihet å klippe ut det som står på Fattighuset i Oslo sine hjemmesider.

Vil du gi et barn en gledelig jul?

Julen kan være en vanskelig tid for mange fattige. Ikke bare foreldre, men også onkler og tanter, bestemødre og bestefedre, kan oppleve sorg over ikke å ha råd til julegaver til barna. Visste du at mange kvier seg for å feire jul med familie eller slekt nettopp fordi de føler de ikke kan “bidra”?
For barn betyr julen gaver – og for voksne betyr julen å glede seg over å se barnas glede over gaver. Julegleden – fellesskapet med god mat og drikke – er rammen rundt dette. Uansett hva man mener julens budskap egentlig burde handle om, er de fleste enige om at barnas forventninger til dagen er preget av frydefull glede over det som skal skje om kvelden. Når voksne vet de kan innfri barnas forventninger blir julegleden enda større. Vi er mange som vet dette av erfaring.
På Fattighuset tar vi mot gaver fra land og strand og deler ut til de som har lite å rutte med eller kanskje ikke har råd til å kjøpe gaver i det hele tatt. Rett som det er kommer det mennesker innom, eller de sender gaver i posten.Hva kan DU gjøre for å hjelpe?
Finn en gave du vil gi bort. For ordens skyld minner vi på at gaven må være ny, gjerne i originalemballasje eller med merkelapp inntakt. Hvis du ønsker å pakke inn gaven selv er det bare hyggelig. Husk i så fall på å merke den godt med sånn ca. hvem du tror den vil passe best til. Du kan sende gaven i posten eller komme innom med den selv. Hvis du har mulighet til det siste skal du få en kopp gløgg, te eller kaffe og hilse på noen av oss som jobber på Fattighuset til daglig. Uansett hvilken fremgangsmåte du velger er adressen den samme:


Fattighuset
Grønlandsleiret 39
0190 OSLO
Med ønske om en god jul fra alle oss på Fattighuset.


Jeg håper at dere vil spre budskapet videre! 
2 kommentarer:

  1. Utrolig bra tiltak..... det vil jeg gjøre..... bra engasjement marthe. Klem tone

    SvarSlett
  2. Det der e en veldig god sak!! :-)
    Er det et fattighus i Trondheim hvor en kan levere gaver til?
    Mvh Espen

    SvarSlett