torsdag 7. oktober 2010

Kunstskatt

Denne artikkelen florerer rundt omkring i blogglandia.
One more time...
Støvet virvlet da dørene til Paris-leiligheten ble åpnet etter 70 år. Under årenes lag fant kunstekspertene en hittil ukjent kunstskatt.
Kvinnen som eide leiligheten rømte fra Paris til Sør-Frankrike før tyskerne invaderte. Leien ble betalt punktlig hver måned, men kvinnen reiste aldri tilbake til hovedstaden.

 
Under det høye taket, der stukkaturet var mørkt av gamle fuktskader, sto mengder av vakre møbler, bøker og fornemt krimskrams fra flere generasjoner.

Under en utstoppet struts med et silketeppe over ryggen, lå en Mikke Mus-dukke fra før annen verdenskrig. Alt lå som da eieren forlot Paris i de kaotiske dagene før den tyske invasjonen.


Men hjertet til den erfarne auksjonariusen gjorde virkelig et hopp da han så et vakkert maleri av en kvinne i rosa aftenkjole.


Bildet var av den kjente italienske kunstneren Giovanni Boldini, og den vakre kvinnen viste seg å være 91-åringens bestemor. Maleriet var priset til 300.000 euro, men gikk for 2,1 millioner på auksjonen - eller nærmere 17 millioner kroner

Tekst og bilder fra VG
3 kommentarer:

  1. Her ser det ut til å være mer enn én skatt ja... Tenk for en opplevelse å åpne døren og gå inn i et hjem som ikke er rørt på 70 år!! Klem fra meg

    SvarSlett
  2. Hei, og tusen takk for koselig hilsen på min blogg. Helt perfekt, for da oppdaget jeg din også. En blogg helt etter min smak!! Legger deg til listen min jeg , og håper det er greit. Ha en nydelig dag. KLem, Line

    SvarSlett
  3. Hei fruen fra Trondheim:)

    For en fantastisk blogg du har! Vakre bilder, skjønn atmosfære og interessant lesning:) Vi elsker det rett og slett! La oss til som følgere med en gang, håper det er greit? Vi blir alltid veldig glad for nye følgere, så håper du også er sånn:)

    Klem fra tvillingene i Gammel stil:)

    SvarSlett