Det er ikke alle som er like flinke til å bake, inkludert meg. Noen bare har det i seg, andre må øve litt og noen gir opp før de har begynt. Derfor tenkte jeg å vise dere i ord og bilder(!) hvor lett det kan gjøres.
Dette er en oppskrift jeg har fått av min kjære mor. Utrolig saftige og grove brød med mye snaskent godt oppi.
Ingredienser:
1kg hvetemel
700 gram sammalt hvete grov
100 gram linfrø
100 gram solsikkefrø
100 gram havregryn
2 poser tørrgjær
1 spiseskje salt
2 spiseskjeer MØRK sirup
17 dl vann - NB! Vannet må være endel varmere enn 37 grader
Bland alt det tørre i bollen og helle over sirup og vann. La det eltes i kjøkkenmaskin i ca. fem minutter (det skal være litt flytende)
Dette er en oppskrift jeg har fått av min kjære mor. Utrolig saftige og grove brød med mye snaskent godt oppi.
Ingredienser:
1kg hvetemel
700 gram sammalt hvete grov
100 gram linfrø
100 gram solsikkefrø
100 gram havregryn
2 poser tørrgjær
1 spiseskje salt
2 spiseskjeer MØRK sirup
17 dl vann - NB! Vannet må være endel varmere enn 37 grader
Bland alt det tørre i bollen og helle over sirup og vann. La det eltes i kjøkkenmaskin i ca. fem minutter (det skal være litt flytende)
Tøm deigen i 5 brødformer. (ca. 720-750 gram i hver form)
Jeg er ikke så glad i få deig på fingrene. Derfor er denne oppskrifta genial. Det er bare å helle deigen over i formene. Trenger ikke å ta i deigen i det hele tatt.
Resultatet blir som dette!
Jeg legger alltid brødet i et kjøkkenhåndkle i stedet for en brødpose. Da holder skorpa seg sprø og det er like saftig inni.
Jeg legger alltid brødet i et kjøkkenhåndkle i stedet for en brødpose. Da holder skorpa seg sprø og det er like saftig inni.
Nå skal jeg spise lunsj. En kopp latte og et par brødskiver med brunost på. Må nyte stillheten mens poden sover.
God ettermiddag!
Oj, så flink du er! Jeg er så utrolig dårlig til å bake brød. Ikke fordi jeg ikke liker det, men fordi jeg syns alle brødoppskriftene jeg bruker resulterer i brød som bare smuldrer når de skjæres opp.
SvarSlettMen kanskje jeg skal prøve denne oppskriften en dag. Tusen takk:)
Klem Janne Merethe
Ååå.. det så jo kjemoe godt ut!:) Denne oppskriften skal jeg prøve! jeg liker heller ikke deig i fingrene, så bruker samme metode, men som regel på loff:)
SvarSlettEr ikke så flink på grovbrød.. men skal teste ut denne altså!:)
Dæven frue, nå må jeg si du imponerte stort! :)
SvarSlettJeg gleder meg til å komme på kveldsmat til deg i det nye huset og spise nybakt brød!:)
KLEM!
Jeg vil bake disse brødene!!
SvarSlettDette er gode brød, det ser jeg av ingrediensene og bildene:) Viktig at barne får være med i prosessen, Marthe:)
SvarSlettGod helg:)
klem fra Trine:)