mandag 3. mai 2010

Kjøkkenvasker

Første dag på jobb er over. Det skal bli godt å komme skikkelig inn i det!

I neste uke skal vi rive ned kjøkkenet. Vegger, gulv og tak må rives. Vi er utrolig spente på hva som er bak et par av veggene.. Håper ikke at vi får oss et par ubehagelige overraskelser.


Her er et lite bilde av hvordan kjøkkenet skal bli. Flere bilder av plantegningene her


Jeg har et dilemma, og det er kjøkkenvask! 
 Mannen sa nettopp at han egentlig ikke likte så godt de hvite porselensvaskene. Grunnen var at den er høyere enn benkeplaten, og det likte han ikke.

Planen var å ha denne vasken fra Villeroy & Boch (ELSKER DEN), men den passer kun til 90cm-skap og det har ikke Ikea. ARG!


Kanskje mannen har rett. Kanskje det ikke passer så godt med den type vask til en koksgrå stenplate?
Jeg tror at det kan være finere med to firkantete vasker som er underlimt?
Blanco i silgranit har en fin og enkel underlimt vask.

To doble hvor armaturet fra Hansgrohe skal ta plass.
Er det noen som har noen gode tips til meg?


12 kommentarer:

 1. Spennande med riving..☺
  Og utifrå kjøkken tegninga ser ut til å bli eit kjempefint kjøkken!!☺
  Sikkert ikkje lett å velge alt muleg nei.. Eg lika veldig godt dei porselensvaskane. Ikea har jo ein slik og, sett på den?
  Dåke finn nok utav det☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 2. Er nok enig med mannen Marthe. Mer praktisk å ha en vask som går i ett med kjøkkenbenken. Tror også stål er finere til en sånn benkeplate (det har hvertfall vi - hihi). Selv om den hvite var veldig lekker altså!

  SvarSlett
 3. Vi har en porselensvask paa hytta og den ble ikke saa fin etterhert.. Graa striper etc... men kan jo hende at de er bedre kvalitet paa de na. Kos dere med oppussing, men husk aa ta en pause innimellom for aa pleie hverandre. Det er en proevelse med oppussing ;) Sussi panna

  SvarSlett
 4. Jeg tror Franke har en 80 cm vask som kan monteres i kant med benkeplaten. Den heter VBK 720 (på noen av Frankes sider i utlandet er serienavnet "Belfast Range"). Lykke til med rivingen, gleder meg til å følge med! Ønsker deg en fin dag :0)

  SvarSlett
 5. Tror forresten kjøkkenet kommer til å bli rålekkert! Ser kjempebra ut :)

  SvarSlett
 6. Jeg synes de hvite porselensvaaskene er superfine - og klassiske! Vil alltid funke, uansett hva annet nytt du måtte finne på å gjøre emd kjøkkeneet deres etter hvert. Når det gjelder hvorvidt den bør være underlimt eller ei, tror jeg det er hipp som happ. Begge alternativer er fine på hver sin måte. Men noe som taler for den som er underlimt, er at den nok er hakket lettere å holde ren, med tanke på kantene rundt vasken ;)

  Uansett: lykke til med valg! Det blir dritfint, kan jeg allerede se! :)

  SvarSlett
 7. Å så spennende dette blir da!
  Gleder meg til å se kjøkkenet! Det ser ut til å bli knallfint!

  Vi har porselensvask, den fra ikea og jeg elsker den! Angrer absolutt ikke. Syns på en måte at vasken(som ellers kan være en ganske stygg sak) blir et lite smykke i seg selv.
  Men vi har jo alle ulike smaker, så det blir nok fint uansett hva dere velger!
  Gleder meg til å se!

  Klem Janne Merethe

  SvarSlett
 8. Kjøkkenet kommer til å bli dødsbra!:) Jeg synes porselenvaskene er de fineste.. Og Ikea sine er veldig fine synes jeg. Men kan være enig i at de kanskje er finest underlimt(eller hva det kalles).
  Lykke til med riving! Blir spennende!:)

  SvarSlett
 9. Tusen takk dere. Det er ikke lett! og det her er bare starten... ;)
  Heldigvis kan jeg tenke litt til på hvilken vask vi skal ha.
  Syns det er rålekkert med den hvite porselensvasken, men jeg er ikke helt sikker på om den passer inn i stilen min..
  Kom gjerne med flere tips;)

  SvarSlett
 10. Ei på jobben holder også på med kjøkkenoppussing for tiden. Hun nevnte noe om corian som vask i stedet. Tåler visst litt mer enn porselen. Sjekk denne linken: http://www.viivilla.no/nytt-kjokken-pa-123.aspx :)

  SvarSlett
 11. Så spennende med nytt hus og oppussingsprosjekter!

  Så ut som et stort og fint hus dere har kjøpt, blir nok kjekt og innrede;-)

  Tror jeg hadde gått for stålvasker siden dere skal ha mørk benkeplate, det er dessuten kjempepraktisk med underlimtvask! Blir spennende å se hva du velger.

  Legger meg til som følger av bloggen din jeg;-)

  SvarSlett
 12. Vi har stålvask fra Blanco(enkel)-veldig kjekt at et stekebrett passer rett oppi:) Vasken er ikke såå fin som da vi kjøpte den for den har `bruksriper`(som den fikk med en gang!) Du kan klikke på bildet av kjøkkenet i margen min for å komme inn på innlegg hvor jeg viser den:)

  *Klem*

  SvarSlett