lørdag 29. desember 2012

Borddekking

Nyttårsaften er rett rundt hjørnet og i dag kan dere se både på Dagbladet og på Klikk.no tips til borddekking av noen bloggere.

Her kan dere se flere bilder av hvordan jeg har dekket festbordet. Jeg er glad i svart og hvitt, og har brukt gull som en kontrast.


Legg merke til de søte småkakene som er laget av min gode venninne Malin (Kakebakedamen) Hun har brukt pepperkakedeig, royal icing på toppen og drysset på med spiselig glitter.


For mere inspirasjon gå inn HER 


Oppskrift på kokosboller

I år som i fjor har jeg laget kokosboller. ELSK! Det er lett som bare det. Jeg kan takke Lene for denne oppskriften.Du trenger:

8 eggehviter
2 dl sukker
2 ss vaniljesukker
8 gelatinplater
1-2 poser kokos
2-300 gram kokesjokolade
100 gram delfiafett

Legg gelatinplatene i bløt
Pisk eggehvitene. Når du kan holde bollen opp ned uten at noe kommer ut er det stivt nok.
Ha i sukker og vaniljesukker, og pisk til det er helt oppløst. Det skal være stivt og luftig.


Smelt de bløtlagte gelatinplatene i vannbad. Hell den smeltede gelatinen i bollen. Litt og litt.

Deretter tar du den hvite massen og har det i en stor brødpose. Du klipper et hull i enden og klemmer ut en og en skumtopp. Du kan lage de akkurat så store eller små som du vil. Nå skal kokosbollene stå kaldt for å stivne.


Imens de stivner smelter du sjokoladen sammen med delfiafettet. Ha sjokolade i en bolle og kokos i en annen. Dypp skumtoppene i sjokoladen og rull de i kokosen. Sett de kjølig og vent bittelitt.
Dette er en fin liten oppmerksomhet du kan gi bort eller spise selv...


Kos deg!

Marthe

lørdag 22. desember 2012

En liten julehilsen fra min lille familie


Gaveinnpakning i svart og i hvitt

...ja, og mye i grått! 
Her er noen av gavene. Jeg er ganske opptatt av symmetri og det bærer gavene preg av. Jeg har brukt noe gavepapir, bokomslag og noen av gavene er pakket inn i tapetrester. Et godt tips om du ikke vet hva du skal gjøre med restene.
 Er du ferdig med gavene? Jeg ble helt ferdig i går, og det er en stor lettelse! Nå kan vi bare kose oss de neste dagene. Vi skal bake, pynte enda mer og nyte dagene sammen!

Her i gården er det seriøs nedtelling til julaften!

torsdag 20. desember 2012

søndag 16. desember 2012

Julegaveinnpakning

Jeg vil vise dere julegavene som jeg pakket inn i fjor. Da var jeg inn i min o'store dymoverden. Det vil fortsatt gå i mye av det samme i år, men med en annen vri. 
Om et par dager skal dere få se hvordan jeg har pakket inn gavene i år.

Hvordan pakker du inn?torsdag 13. desember 2012

Rykende ferskt!

Det som er deilig med å være hjemme er at jeg får tid til å bake og virkelig kose meg på kjøkkenet. I dag har Mats og jeg bakt brød! Ferskere brød får man vel ikke?


Nicolas Vahé-samlingen har blitt større, takket være jentene i Hansen & Co


Gleder meg til lunsj!


Marthe

onsdag 12. desember 2012

Bilder fra Nestléevent

Det er noen uker siden Kjersti fra Kjerstis Lykke og jeg hadde et koselig event i regi av Nestlé. Har dere lyst til å se bilder?

Fine mammaer med babyer møtte opp på Dansens Hus i Oslo. Det var ordnet med barnevognparkering.  


Alle slo seg til ro og Min Frukt ble delt ut, obligatorisk!


Søteste Johanna Grønneberg var konferansier. Hun har akkurat kommet i denne fine mammboblen og struttet av lykke!


Det var rundt 60 mammaer som hadde tatt turen for å høre hva Nestlé hadde å si om barnemat og mellommåltider. Nestlé stilte med både helsesøster og ernæringsfysiolog.


Da Nestlé hadde fortalt om sine funn i en undersøkelse om hva småbarnsforeldre gjør og tenker rundt mellommåltider var det Kjersti og min sin tur til å stille spørsmålene som vi hadde fått inn av dere lesere. Det ble dessverre for liten tid, men Nestlé har svart på spørsmålene dere stilte til Kjersti og meg på bloggen og i andre kanaler. Det er bare å følge DENNE lenken.


Det var stor stas at STOKKE ville sponse eventet med en Tripp Trapp-stol, som heldige Stine vant.


Etterpå kunne man stille ekspertene de spørsmålene man måtte ønske.


En finfin goodiebag ventet hver og en.


Ja, så var det påtide å finne vogna si og komme seg hjem.

(Foto: Fotograf Tor Lie)

Takk til Nestlé for at vi fikk være med og takk til alle dere som kom. Jeg håper at dere som var der koste dere!mandag 10. desember 2012

Kvalitetstid

Her om dagen lagde jeg meg et bittelite kosemåltid. 
Saltkjeks med nydelig brie og et himmelsk pæresyltetøy med valnøtter i. Ååå, det var så godt!Fjøla er fra HK Living. Veldig glad i fargen på treet! Jeg tar mer og mer av naturen inn, merker jeg. 


Ta deg tid til et lite avbrekk innimellom alt julestresset. Det er viktig for hjertet ;)


tirsdag 4. desember 2012

Adventskalender

Jeg lovte dere å vise dere bilder av den ferdige adventskalenderen. Eldstegutten var veldig fornøyd. Det er ikke dyrere gavene inni hver pakke, men det er ikke poenget heller. Vi teller ned mot jul, og det er det han gleder seg helt vilt til! Litt neonrosa måtte jeg snike innimellom. Sånn blir det når man bor med tre gutter. En enkel, billig og dekorativ adventskalender som alle kan lage!