fredag 26. oktober 2012

Barselbesøk og rosa måned

For et par dager siden hadde jeg barselgruppa mi på besøk. Søteste Maia har Rosa Fokus denne måneden hvor ulike bloggere skriver et innlegg på bloggen hennes i hele oktober.  Jeg snappet opp et lite dekorativt tips som Precious Home kom med. Jeg måtte jo teste det ut! Sommerfugler av servietter og en klesklype. Fint å pynte med tilbords.
Jeg håper at dere støtter Roasa sløyfe-aksjonen i år!

God helg:)


mandag 15. oktober 2012

FRUKT ER SUNT

Vil dere bli med på et event arrangert av Nestlé og meg?


Du er superstressa, ungen hyler og du vet bare at han må ha noe i magen for å roe seg ned. Hva får han? Vanlig frukt? Smoothie? Bolle? Kjeks? Youghurt? Rosiner? Nøtter? Sjokolade?

Hva gir du som mellommåltid til ditt barn? Bruk gjerne Instagram og del det med oss: #barnifarta

Sammen med Nestlé, Astrid Valen-Utvik og Kjersti (Kjerstis Lykke) skal vi gjøre en liten crowdsourcing. Jeg vil vite høre hvordan dere løser dette og hva slags tanker dere som foreldre har.


Så og si alle foreldre gir barna sine mellommåltider og frukt er vinneren. I en undersøkelse gjort av Nestlé selv kom det frem at yngre foreldre har mye lettere for å gi bolle og at de eldre(30+) gir sunnere alternativer. Mens det igjen viser seg at de yngre er flinkere til å gi mellommåltid til barna sine enn eldre. Stemmer det?


 For dere som plukker med dere ferdigblandet frukt på butikken: 
Hva gjør at du velger den du velger? Er det pga tilgjengelighet, pris, økologisk, smak, varemerke? 


Jeg er en av de som plukker veldig kjapt med meg når jeg er i butikken, det meste i grunn. Uten å verken se på pris eller merke, men jeg ser etter om det er økologisk, for det vet jeg er sunt. Praktisk er nøkkelen for min del. Også passer jeg på at den er fra 6 måneder, for modellen og prøvekaninen på bildene er 7 måneder nå. Innimellom får 3-åringen også. Da plukker han selv. Hva slags kriterier han har, det aner jeg ikke.


Salget av ferdige mellommåltid har økt med 61% de siste to årene! Nestlé lanserte i september Min Frukt, som er en klemmepose med 100% frukt som er lettvint å ta med seg når man er på farta. Ja, eller når man kanskje er superstressa og barnet ikke er helt fornøyd. Den smaker godt, passe størrelse, praktisk og er selvfølgelig økologisk.


Er det noe du savner av mellommåltider i butikken?


Mats var godt fornøyd med denne posen, selv om det meste ikke kom i munnen.


Så tilbake til eventet:
Etter at denne crowdsourcingen er over ønsker Nestlé å samle sammen mammaer/pappaer som er i barselpermisjon for å diskutere hva vi har fått ut av dette.

 Eventet blir i Oslo i slutten av november. Har dere noen gode forslag på hvor det kan være? Hva skal til for at du hadde tatt turen? Ønsker du at det skal være helsesøstre der? Leger? Ernærings og kostholdseksperter? Vil dere ha smaksprøver? Kom gjerne med ønsker slik at vi kan skreddersy det for dere.

(jeg svarer dere direkte under hver kommentar)

lørdag 6. oktober 2012

3 damer 3 paletter

Studio ble kjøpt inn i går. Jeg måtte jo se artikkelen jeg var med i. Jaaa, skikkelig fjasete, men det er jo ganske gøy. Minsten i huset godkjente artikkelen med å praktisk talt spise den opp.

God helg, folkens. Nå skal minsten og jeg straks toge innover til sentrum. Kusinelunsj og gaveshopping. Vi skal feire at kule Åsa Maria fyller 40 år! 


torsdag 4. oktober 2012

Kjøkkenbilder i fleng

 Vi (les: bloggere) er flinke til å ta næbilder av ting og tang, men jeg vet at det kan være til inspirasjon å se bilder av hele rom innimellom også. Spesielt kjøkken. Jeg husker hvor mye vi vridde og vendte på hodene våre for å få drømmekjøkkenet. Jeg må vel si meg fornøyd! Det er ekstra gøy med tanke på at vi har gjort alt selv. Vi (ehh, jeg) startet med ti tommeltotter. Det bedret seg underveis;)Alt ble revet. Vegger, tak og gulv. Vi har beholdt den gamle teglsteinmuren og fikk satt inn en Contura 35T. Det valget angrer jeg ikke et sekund på! 
Selve kjøkkenet er fra Ikea, alle hvitevarer er fra Miele, knottene er kjøpt på nett, komposittbenkeplaten er fra Mestersten. Den er matt og jeg er glad for at vi valgte sten i stedet for heltre. En kaffemaskin er et  stort must her i huset. Kaffemennesker begge to. Vår lille sittekrok er et fint samlingssted når man lager mat. Jeg liker å ha folk rundt meg når jeg er på kjøkkenet. Min stripete linselus.


Snart skal vi få opp fliser. Over vasken og på hele veggen hvor ventilatoren er. Spennende, for det blir første gang vi legger fliser. Enten skjer det nå snart eller etter jul. Hvem vet? mandag 1. oktober 2012

Bergen - Interiør & boligmessen 2012

Ja, selvfølgelig var helgen perfekt! Jeg trodde ikke noe annet heller. Det er blitt knipset og knipset. Mon tro hvor mange tusen bilder alle bloggerne har tatt. Et lite knippe av mine bilder. Grafikken var 100% gjennomført, standene var godt utvalgt, arrangementkomiteen får terningkast 6 og alle de fine bloggjentene var det så festlig(!) å møte. Mange nye fjes og mange koselige gjensyn. Spesiell stor takk til Fru Fly! Heidi, du er så dyktig!For dere som er på Instagram så kan dere søke opp #interiørogboligmessen. Der kan dere se mange bilder fra helgen. 

Jeg vil anbefale alle som blogger til å melde seg på neste bloggtreff. Det ER utrolig inspirerende!