fredag 30. september 2011

Vi river og river


En rask oppdatering på hva som skjer i 2. etasje. To rom er revet ferdig. Det er selvfølgelig mannen som river og jeg passer barn. Noen som kjenner seg igjen? Min tid der oppe kommer snart.

Her skal vi avrette gulv, etterisolere, legge gipsplater og så har jeg valgt å ha takpanel. Syns det gjør rommene koseligere enn slett tak. Det er barnerom så da passer det bra.


I kveld skal vi på vinsmaking. Ekstremt 'festlig' for denne kjørbare kroppen, men hva er vel bedre enn godt selskap med gode venner?

GOD HELG!
torsdag 29. september 2011

En guttemamma?

Som de fleste vet har jeg en liten en i magen. Jeg må vel si at jeg er litt over gjennomsnittet mer opptatt av baby-stuff nå enn til vanlig. Det vil nok bli et par innlegg i ny og ne om disse babyklærne og alt dill dall jeg trenger og ikke trenger. Litt hverdagssysler må jeg dele med dere..

Om en uke skal jeg på ultralyd. Gutt eller jente? Jente eller gutt? Selv tror jeg at jeg er og blir en guttemamma. Vi får se..! Å vente er ikke min beste egenskap.

For å få tiden til å gå har jeg, som dere vet, begynt å male igjen. Jeg ble så glad for alle kommetarene deres i forrige innlegg. Ble litt stressa først da jeg trodde jeg ikke kunne male med trestjerners gulvmaling som gravid, men så viser det seg at det er vannbasert og derfor ikke farlig for oss gravide. Greit å vite for andre som er usikre.

Jeg må vise dere et innlegg som Anette Willemine delte med meg. VIRKELIG et gjennomført innlegg om hvordan man maler gulv! Les mer HER

Regner med at dere tåler noen babyinnlegg etterhvert. Jeg vil ønske alle en strålende dag! Tenk, det er torsdag allerede. Helg i morgen, og det er faktisk meldt over 20 grader her på østlandet. Kan man ønske seg finere høstdager?

søndag 25. september 2011

Jeg maler igjen!

Jeg vegrer meg egentlig til å vise dere hva jeg holder på med, for jeg aner virkelig ikke når jeg blir ferdig. Det går litt tregt om dagen, kan man vel mildt sagt si;) Trappa ble malt for leeenge siden. Fra badstulook til dyp grå. HER kan dere se hvordan trappa så ut før.


Før vi visste om vi skulle fortsette med renoveringen oppover eller nedover ble det lagt på is. For de som ikke vet det så har vi totalrenovert 1. etasje som har stue og kjøkken. Da jeg ble gravid hadde vi ikke så mye valg og måtte begynne å bevege oss oppover, der soverommene er. Vi må ha ett rom til der oppe pga babyen som kommer i mars.

Så nå holder jeg på å male nedover for at det skal se greit ut. Vi har ikke revet noe så her er det gammelt panel som går fra gult til fargen Chi. Jeg maler tak, vegger og lister i samme farge.


Der det store stygge hullet er har vi en kaldbod hvor det oppbevares ved, sentralstøvsuger og tomflasker. En kjempepraktisk bod altså. Det skal være en dør til der.

Jeg skal male gulvet. Det er vel det jeg er mest spent på. Jeg har aldri malt parkett før. Heldigvis finnes det så mange fine blogginnlegg hvor det forklares hvordan det skal gjøres, men jeg spør dere likevel.
Tror dere jeg må pusse parketten veldig mye, eller holder det å 'rubbe'? Tips mottas med takk:)


Det er godt å komme i gang igjen!

lørdag 24. september 2011

Karius & Baktus

I dag skal vi på teater på Oslo Nye og se Karius & Baktus. Veldig spent på hva Felix syns om det. Vi har lest Karius & Baktus utallige ganger nå. (les: mor er litt lei den boken, kan man vel si)


Nå skal jeg male litt før vi ordner oss for å dra med svigermor inn til byen.

God lørdag alle sammen!
onsdag 21. september 2011

Bloggtreff Eva Solo showroom

Fullt innlegg er lånt av Potrinas Potlerier


Vil minne dere på bloggtreffet på Eva Solo Showroom Lørdag 8. Oktober, dette kan du ikke gå glipp av!!


For mer informasjon, gå inn på denne FACEBOOK siden, påmelding og praktisk informasjon ligger der. Trykker du "liker" vil du få oppdatert info etterhvert som vi legger det ut. Har du ikke konto på FB, skriv en kommentar her og jeg gir deg informasjonen du trenger.

Over 30 "liker" bloggtreffet til nå, er du den neste?


tirsdag 20. september 2011

En liten smakebit av vår nye peisovn

Vår lekre Contura 35T er montert!!! Jeg er så fornøyd.

(bilde tatt med iPhone)
Jeg skal love dere at det kommer flere bilder av denne i løpet av vinteren. Vi må vente et par dager til vi kan fyre i den. Heldigvis har ikke kulda kommet for fullt enda, men det gjør ingenting. Jeg nyter synet av den uansett;)

mandag 19. september 2011

Mange zalotips..

Tusen takk for så ekstremt mange gode tips til hvordan det kan se ti ganger bedre ut på kjøkkenbenken. Det er en fryd å se! De fleste av oss setter den under benken, og noen lar den bare stå på kjøkkenbenken i all sin prakt. Dessverre er det det siste som er tilfellet her i gården. Jeg må bare vise dere noen av tipsene jeg fikk:

Annette med bloggen Hverdagsliv bruker en flaske fra Rosendahl. 


Fargerike Maratonjenta har denne varianten.  For oss ikke-strikkere (det finnes faktisk noen av oss altså) kan denne fås kjøpt her.


Mammasport bruker såpedispensere. Det finnes utallige såpedispensere så her er det bare å velge det man liker best. 


Jeg må si at denne lille duppedingsen fikk meg til å le. Victoria fra Godt Isolert kjøpte denne på Traktøren i Svolvær. Litt langt å dra dit, men det er lov å håpe at den finnes i Oslo også.


Tine med bloggen osloinchanel (som forøvrig er en superfresh fashionblogg) har en glassflaske med en helletut fra Åhlens. Stilrent på et stilrent kjøkken!


Selv føler jeg at flaske med helletut er det enkleste når man står der med oppvaskkosten i den ene hånda og kan bruke den andre til å helle. Pumpe tror jeg blir litt klumsete, men hva vet vel jeg? ;) Små & store drømmer har kjøpt en flaske for olje fra Seletti. Flasken 'forsvant' nesten på benken. Kanskje jeg finner noe lignende?


For de som skal bygge nytt kjøkken eller pusse opp er integrert zalodispenser noe å tenke på. Angrer meg for at jeg ikke tenkte på det da vi fikk nytt kjøkken.

Superherlig med så mange tips. Jeg håper at flere ble inspirert!

Nå skal jeg på første jordmorkontroll:)

tirsdag 13. september 2011

Kan jeg få se zalo-flaska di?

Hvor har dere den 'nydelige' zalo-flaska?
Zaloen er et sjelden syn å se på bilder på bloggene deres. Jeg trenger noen gode tips til hva jeg kan ha zaloen i.

 
Send meg gjerne en link på hvordan du har det. Jeg blir veldig glad for tips!


Nå er det tid for Grey's!
fredag 2. september 2011

Mursteinsvegg

Lovte dere bilder av mursteinsveggen vår, i sin helhet. Det er her peisovnen skal være. Hvilken som skal pryde veggen kan dere se i forrige innlegg.


Jeg må innrømme at jeg er ekstremt fornøyd med hvordan mursteinsveggen ble. Vi trodde at vi måtte pusse igjen hele muren, men flinke mureren pyntet på den originale steinen og klarte å få til dette.


Jeg er ganske sikker på at den vil kle en klebersteinsovn.


Eller hva tror dere?
Snart kommer varmen i hus

Denne klebersteinsovnen kommer veldig snart i hus. Den står på et lager og venter bare på at mureren, som pusset mursteinsveggen vår, skal få tid til å komme. Regner med at den blir montert om to-tre uker.


Det er en Handöl Contura 35T. Vi valgte å kjøpe med et varmemagasin i olivenstein som får ovnen til å spre varmen jevnt. Magasinet forlenger avkjølingstiden med mange timer ekstra. I tillegg er ovnen svanemerket som gjør at vi kan fyre med god samvittighet.

Jeg skal vise dere bilder av mursteinsveggen senere i kveld.

Jeg gleder meg til den fantastiske peislukten brer seg i hele huset!