torsdag 28. april 2011

Oppussing av trapp er i gang

Det er panel i nesten hele huset. Det er pent med panel altså, men ikke overalt. Til og med villmarkspanel var det i stua før vi begynte å rive. Grøss og gru... I førsteetasjen er alt av panel fjernet så noe lar vi bli igjen. Som for eksempel ned trappen.  Veggene er vasket med salmiakk og rubbet. Veggene har jeg valgt i fargen CHI av Jotun.

Jeg tror at det holder med to strøk.

 Trappen er skrubbet med salmiakk. Jeg har sparklet noen megastore hakk med tresparkel! Det har ramlet ned både planker og det som er av verktøy da vi holdt på høyt der oppe.
Jeg var usikker på hvordan jeg skulle gjøre det med trappen, men det jo ikke farlig når man har bloggvenninner som tipser om andre som har gjort det samme. Helt topp! Jeg har fått kjempegode tips fra Victoria/Godt Isolert.
Når trappen er ferdig pusset skal jeg starte med inntrinnene. Jeg har kjøpt gulvmaling. Får håpe at det er det beste. Dette er en trapp vi går i hver eneste dag så malingen bør sitte...

To be continued....
tirsdag 26. april 2011

Oppussing av trapp? Trenger tips!

Jeg lovte dere bilder i kveld. Rakk det akkurat;) Vi ble nesten ferdig med gulvet. Vi manglet TO BORD! Hvordan er det mulig?! Uflaks!

Jeg elsker mursteinsveggen vår. Den var der da vi flyttet inn og jeg ville 'pimpe' den opp. Det kom en murer som tettet igjen fem pipehull(!) og brukte sekkeskuring for å få den lys og fin. En herlig kontrast, syns jeg.

Et av mine neste prosjekter er trappen under. Den går til underetasjen. What to do?? 
TIPS TIPS TIPS?
Det jeg har tenkt er å pusse den ned og male den mørk grå. Hvis noen allerede har gjort dette så setter jeg stor pris på råd.

Sov godt!

søndag 24. april 2011

Før/etter...

Siste delen skal legges med gulv i dag. Tenkte å vise dere noen bilder FØR vi setter i gang:) Her skal peisovnen være. Bildet under er tatt oppe i trappen.

Hva denne delen skal brukes er jeg ikke helt sikker på. Kanskje en seng med masse puter i hadde vært deilig foran peisen. Vi har valgt en kleberstensovn fra Handöl.
Ikke et veldig pent syn, som dere ser, men en byggeplass er sjelden det. Alt av verktøy og annet rot er inne i dette rommet. Nå skal det ryddes og mannen skal legge gulv mens Felix og jeg vasker bilen.

God søndag!

torsdag 21. april 2011

Volvo 240

Nyter late dager på fjellet. Det eksisterer ikke snø her, men så lenge sola skinner gjør det ingenting. I morgen tar vi turen til Langedrag.

Fant denne ultrakule Volvoen fra 70-tallet, nærmere bestemt en 240. Min mann sin fra han var liten. Mulig den må bli med hjem for å 'pryde' Felix sin hylle på rommet.

Kul, eller hva?Marthe

onsdag 20. april 2011

Gulv - check!

Gulvet er ferdig i stua.Veggene er malt med Jotun Lady Pure Color. Fargen heter Skumring og har fargekode S1000-N. Helt lys grå. Kjempefornøyd!

Under ser dere vinkelen mot kjøkkenet fra det som vil bli sofakroken. Det er et trinn opp til stua. Jeg skulle gjerne hatt flere trinn. Liker at det er flere nivåer.


Nå er jeg på fjellet. Koooser meg med rødvin og familie! Et etterlengtet avbrekk fra hverdagen.

God påske!


tirsdag 19. april 2011

Gulvlegging

Vi legger gulv i stua. Det er så stas!


(tester ut iPhonen)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Vaniljeekstrakt for cupcakebakere

De fleste vet at det har vært helt umulig å få tak i vaniljeekstrakt. Nå har CACAS fått det inn.
Er ikke det supert?
Kan kjøpes her


Funkle

Jeg syns designet til Funkle er både elektrisk, levende, maskulint og personlig. Funkle ble etablert i 2007 på Notodden i Telemark. De vokser stadig og har allerede kommet med mye design som har tatt mine øyne med storm.

Jeg kunne tenkt meg et par av disse putene. Er de ikke fine?

I mars i år kom de med et nytt sengetøy. Electric Dreams Sengetøy. Ja, takk!

Adam & Eva-kolleksjonen er også stilig. Jeg er ikke så rød av meg, men dette kan jeg like.

I Oslo får dere kjøpt Funkle blant annet hos Norway Designs, Illums Bolighus og på Steen & Strøm.

God tirsdag!
Følg min blogg med bloglovin

søndag 17. april 2011

Søndagsmiddag

 Kylling, gulrøtter, løk, hvitløk og alt av urtekrydder har jeg lagt i en leirgryte. Som tilbehør hadde vi råkostsalat og ris. Utrolig enkelt og veldig godt.

Oppskrift på råkostsalat:
1 boks med lettrømme
3/4 (ekte) majones
4-5 raspete gulrøtter
1/2 raspet hodekål
1 ss søt sennep
2 ts sukker
Saften av en halv sitron
1 boks med rosiner

Jeg vil ønske alle en herlig uke:) Både til de som skal på jobb og de som allerede har tatt ferie! Vi reiser på fjellet på onsdagen. Skal bli godt!Følg min blogg med bloglovin

fredag 15. april 2011

Det kommer seg....

Ikke mye nytt å blogge om her hjemme, men det vil skje mye fremover. Målet er å flytte opp 1. mai-helgen. (mannen mener det er umulig, men jeg har troa)

Et par bilder fra kjøkkenet...igjen(!) Nå har vi fått opp lister, taklister og gulvlister. Til uka kommer rørleggeren og kobler på vannet. Tenk å glede seg som en liten unge til det?!

For de som har tatt påskeferie vil jeg ønske dere noen fantastiske fridager. Det er meldt KNALLSOOOOL!
Nå skal solkremen og solbrillene på og jeg har ønsket fregnene VELKOMMEN!

Visste dere forresten at årets første sommerdag var i går, 14. april?Følg min blogg med bloglovin

tirsdag 12. april 2011

Trondheim - INTERIØR

  I Trondheim har det kommet mange råflotte interiørbutikker. På alle hjørner, tør jeg å påstå. Interia, Ting, Chez Nous, Shine, Cornelias Hus er noen få av de.
 
 (bilder fra INTERIA sine sider)

Dessverre så tror jeg nok ikke alle butikkene kommer til å overleve, men for meg som ikke har vært i noen av de syns det var helt topp!

Chez Nous er en av de som ikke klarte det.

Utrolig synd for det var virkelig "min" butikk! Fantastisk interiør! Hadde jeg hatt bil skulle jeg ha kjøpt med meg mye av det som var på salg.
Siklet på denne lampen fra BTC leeeeenge! De sier at det er lurt å vente med belysning til slutt. Derfor tok fornuften overhånd og jeg droppet lampen denne gangen. Hva syns dere forresten?

Jeg føler jeg må fortelle hele verden hvor herlig Trondheim by er, hehe;) Litt savn må jeg innrømme....


Følg min blogg med bloglovin

mandag 11. april 2011

Felix og fruen i Trondheim

På torsdag tøffet vi avgårde opp til Trondheim.
Virkelig stas for en 2-åring. Det tok nesten 7 timer. Kjempekoselig for mor og barn.

Tips til de som skal reise med små barn er å pakke inn mange små gaver. (en bok, tegnesaker, frukt...Samme hva, bare det er pakket inn. Det funker.)
I dette tilfellet et kinderegg som falt i smak...

Bildet under tatt etter Oppdal. Må si at jeg ble noe skeptisk til været....

Det ble tid til venner og familie. Godt for kropp og sjel! :)
Vi tok turen innom en kjempesøt interiørbutikk/kafe.

Rett før vi tok flyet hjem så vi det første vårtegnet på Ranheim.

Felixen plukket sin første hestehov.

Senere skal jeg vise noen bilder fra en butikk. Et konsept det burde ha vært flere av.

God tirsdag, folkens!